farhangi.um.ac.ir

انگرش به تاریخ و فرهنگ ایران زمین، به مناسبت گرامیداشت «شب یلدا »، معاونت آموزشی و فرهنگی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد، با همکاری آقای دکتر میرزاوزیری، مسابقه ریاضی ، "جوجه هات رو بشمار" را برگزار می کند .

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد،  سوال این مسابقه به شرح ذیل می باشد:

صبح آخرين روز پاييز به سرم زد جوجه هايم را بشمارم. اين كار زمان زيادي برد ولي ارزشش را داشت. درست يك دقيقه قبل از آن كه پاييز تمام شود كار شمردن جوجه هايم تمام شد. خيلي زياد بودند! يك عدد ۱۲ رقمي!
اين عدد را سه رقم، سه رقم جدا كردم.

• سه رقم سمت چپ عددي اول بود كه اگر يك واحد به آن اضافه مي كردم حاصلضربِ چهار عدد اول مي شد.
  • سه رقم بعدي هم يك عدد اول بود كه اگر يك واحد از آن كم مي كردم حاصلضربِ پنج عدد اول مي شد.
  • سه رقم بعدي دو برابر يك عدد اول سه رقمي بود كه مجموع ارقام آن برابر هفت مي شد.
  • سه رقم بعدي يك عدد اول بود كه اگر يك واحد به آن اضافه مي كردم مي شد دايره را يك دور كامل بچرخم.
  • اما همه اينها در برابر يك نكته مهم بي ارزش بودند: تعداد جوجه هاي من نشان مي داد كه چيزي به آخر پاييز نمانده است... تنها يك دقيقه وقت باقي مانده بود.

پاسخ اين مسابقه يك عدد ۱۲ رقمي است.

نحوه ارسال پاسخ مسابقه :

• پاسخ اين مسابقه يك عدد ۱۲ رقمي است.
  •  پاسخ خود را مي توانيد به شماره ۰۹۱۵۲۴۶۴۶۴۴ پيامك كنيد.
  •  اگر دانشجوي دانشگاه فردوسي هستيد عدد ۱۲ رقمي را در سطر اول و كد ۱ را در سطر دوم پيامك بنويسيد و در غير اين صورت عدد ۱۲ رقمي را در سطر اول و كد ۲ را در سطر دوم بنويسيد.
  •  لطفا از نوشتن هر مطلب اضافي ديگر در پيامك خودداري كنيد.
  •  از بين پاسخ هاي رسيده به قيد قرعه به يك نفر از كد ۱ و يك نفر از كد ۲ جايزه تعلق مي گيرد.
  •  جايزه ها توسط دانشكده علوم رياضي دانشگاه فردوسي مشهد اهدا خواهد شد.
  •  مهلت پاسخ تا آخرين لحظات شب يلدا