نمايشگاه « به ياد مريم» از 3 تا 15 اسفند 1398 در دانشكده علوم رياضي دانشگاه فردوسي مشهد برپا خواهد بود. در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه كه ساعت 12 ظهر روز 3 اسفند در تالار دكتر بزرگ نيا در دانشكده علوم رياضي برگزار شد، پس از خوشامدگويي رياست محترم دانشكده علوم رياضي، آقاي دكتر عليرضا سهيلي ، مسئول برگزاري نمايشگاه دكتر معصومه فشندي در صحبتهاي خود درباره اين نمايشگاه چنين عنوان كرد كه:

"نمايشگاه « به ياد مريم» شامل 18 تابلوي بديع است كه مالك اصلي آن كميته زنان در رياضيات CMW -كه زير مجموعه اي از اتحاديه جهاني رياضيات  ( IMU)  است- مي باشد.

اين نمايشگاه براي نخستين بار در اولين گردهمايي جهاني زنان در رياضيات در كنگره جهاني رياضيدانان 2018 (ICM 2018) افتتاح گرديد. در اين گردهمايي 296 رياضيدان خانم از 51 كشور جهان حضور داشتند كه سهم ايران 7 نفر بود. خانم دكتر اشرف دانشخواه عضو هيات علمي دانشگاه بوعلي سيناي همدان به عنوان نماينده كميته بانوان انجمن رياضي ايران، در سخنراني خود در اين گردهمايي پيشنهاد برگزاري سالانه مراسمي در سراسر جهان در زادروز مريم ميرزاخاني، يعني 22 ارديبهشت (12 مي) ارائه نمودند كه به اتفاق آرا پذيرفته شد و اين روز به " روز جهاني زنان در رياضيات " نامگذاري گرديد.  اولين مراسم روز گراميداشت زنان در رياضيات در ايران، در دانشگاه شهيد بهشتي بود كه در اين مراسم دو تن از اساتيد دانشكده علوم رياضي مشهد، خانمها دكتر فائزه توتونيان و دكتر شيرين حجازيان مورد تقدير قرار گرفتند.

نمايشگاه « به ياد مريم» پس از افتتاح در كنگره بين المللي رياضيدانان 2018 در برزيل، در كشورهاي مختلف و در كنفرانسها و سمينارهاي متعدد رياضي به نمايش گذاشته شده است.

كنگره بين المللي رياضيدانان  يكي از بزرگترين كنگره هاي رياضيات است كه هر چهار سال يك بار، با مسئوليت اتحاديه جهاني رياضيات ( IMU)  برگزار مي شود. اين كنگره اولين بار درآگوست  سال 1897 در  زوريخ با حضور 208 رياضيدان از 16 كشور جهان وبا ميزباني رياضيدانان معروفي چون  جورج كانتور، آندره ماركوف و فليكس كلاين پايه گذاري شد.

قابل ذكر است كه مريم ميرزاخاني در ICM 2014  در شهر سئول پايتخت كره جنوبي، مدال فيلدز را دريافت كرد و در ICM 2018 دومين رياضيدان ايراني الاصل، كوچر بيركار مدال فيلدز را از آن خود نمود. "

در مراسم افتتاحيه 3 سخنراني عمومي توسط اساتيد دانشكده علوم رياضي دانشگاه فردوسي مشهد، به شرح زير ارائه شد:

دكتر محمد صال مصلحيان: ميرزاخاني و جبر، اما كدام جبر؟!

دكتر بهروز مشايخي فرد: نگاهي به يك ذهن زيباي رياضي

دكتر مجيد ميرزاوزيري: مريم ميرزاخاني، صخره نوردي جاويدان.

همچنين تيزر تبليغاتي يك فيلم مستند درباره مريم ميرزاخاني به نمايش درآمد. اين فيلم كه توسط فيلم ساز برجسته فيلمهاي مستند درباره رياضيدانان، جورج سيزري با نام «رازهاي سطح» ساخته شده است، كمتر از يك ماه قبل براي نخستين بار در يك گردهمايي رياضيات در آمريكا اكران شد.

مراسم با عقد تفاهم نامه اي بين دانشكده علوم رياضي دانشگاه فردوسي مشهد و دانشگاه فرهنگيان مشهد ادامه يافت و با اهداي جوايز به برندگان مسابقه « مسيرياب نشان» توسط شركت راژمان خاتمه يافت.

فعاليتهاي متعددي از جمله برگزاري كارگاه آموزشي نرم افزار متلب براي دانش آموزان، كارگاه جلوه هاي رياضي ويژه دانشجويان دانشگاه فرهنگيان، مسابقه بازي و رياضي، كارگاه كاشي و خاتم، كارگاه اوريگامي و نمايش فيلمي درباره مريم ميرزاخاني در حاشيه نمايشگاه در نظر گرفته شده است

IMG 2187IMG 2192IMG 2179IMG 2217IMG 2215IMG 2193IMG 2182IMG 2212IMG 2222IMG 2225IMG 2231IMG 2234IMG 2239IMG 2242