به مناسبت هفته سرآمدی آموزش، نشست آشنایی با سیستم آموزشی دانشگاه های سوئیس، برزیل و کانادا روز شنبه 14 اردیبهشت 98 در سالن سمینار 2 دانشکده علوم ریاضی برگزار شد.
دکتر وحید پرتوی نیا، مدرس دانشگاه پلی تکنیک مونترال کانادا و محقق شرکت هواوی  Huaweiدر آغاز این برنامه با ارائه آمارهایی، افزون بر ذکر نقاط قوت و ضعف کشور ایران و بررسی جایگاه آن در بین سایر کشورها، اهمیت جمعیت و اقتصاد را در آموزش مطرح کرد.
 دکتر پرتوی نیا به بررسی دانشگاه های دو کشور سوئیس و کانادا از لحاظ تعداد دانشگاه های رتبه بالاتر از دانشگاه تهران، دوره های تحصیلی، نحوه پذیرش و هزینۀ ورود به دانشگاه ها در دوره ارشد و دکتری و میزان حقوق دریافتی در جایگاه محقق و هیات علمی پرداخت.
 وی در ادامه به تفاوت نسبت تدریس و تحقیق از میزان مورد انتظار یک عضو هیات علمی در کانادا اشاره و دلایل پررنگ تر بودن نقش صنعت در دانشگاه های کانادا نسبت به ایران را ذکر کرد.
در بخش بعدی این برنامه، دکتر علی گلمکانی، عضو هیات علمی دانشگاه فدرال آلاگواس برزیل، ضمن مقایسه وضعیت مهاجرت ایران و برزیل، به شرح دوره های تحصیلی و نحوه ورود به دانشگاه در برزیل پرداخت. وی اختلاف طبقاتی موجود در کشور برزیل را مهمترین عامل اختلاف کیفیت سیستم آموزشی در این کشور دانست.
دکتر گلمکانی در ادامه توضیحاتی را درمورد 10 رشته تحصیلی دانشگاهی پرمتقاضی کشور برزیل و ظرفیت موجود در دوره های مختلف رشته ریاضی ارائه داد و علت پیشرفت تحقیقات در برزیل را اختصاص هزینه بیشتر به این امر عنوان کرد.
در پایان این نشست، دکتر پرتوی نیا در پاسخ به پرسش حاضران، راه حل رفع مشکل تفاوت زبان را جدا بودن موسسات تحقیقاتی از دانشگاه ها در برخی از ایالت های کانادا بیان کرد و سخنان خود را با ارائه توصیه هایی به اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشکده برای بهبود فرآیندهای آموزشی و سپاسگزاری از زحمات معلمان و استادان خود پایان داد.

IMG 0119IMG 0118IMG 0123IMG 0124IMG 0128IMG 0129IMG 0131IMG 0135